HEGESZTETT DOLGOK, ÖTLETEK…

Az elmúlt években egy csomó tárgyat készítettem saját ötletek alapján. Itt inspirációként megmutatom őket. Alkoss te is, hiszen hegeszteni jó!

Kovácsolt, üveglapú kisasztal

Valaha kovácsolt jellegű csillár volt és beragyogott egy nappalit. Most pedig üveglapú kisasztalként ragyoghat be ismét egy lakóteret. Tömör vas váz, gumi tartóbakok és egy edzett biztonsági üveg lap. Nincs kispórolva belőle az anyag! A fémet (hogy ne csak tudd, hogy az, hanem láthasd is) csiszolás után színtelen lakkal kezeltem.

Fali kulcstartó

Egy 100 éves ágykeret egy része él tovább ebben a fali kulcstartóban, megfűszerezve egy kis acéllal. Így lesz egyszerre régi és új, klasszikus és modern.

Az elkészítésről videó is van:

Honda kerék kisasztal

30 év, sok-tízezer kilométer és megannyi kaland után most a szobádba költözhet ez a japán ipari műremek. Egy sokat megélt Honda CB750 motor hátsó kereke kapott új életet a kisasztal egyik lábaként. A másik láb tömör acél, az asztal lapja pedig legalább 30 éve száradó, 4 cm vastag tölgyfa deszkákból készült. A fát gyalulás és csiszolás után saját keverésű, nagy mennyiségű méhviaszt tartalmazó waxszal kezeltem, hogy selymes fényű és tapintású legyen.

Acél gerenda asztal

HEA 120 acél gerenda és 40 mm. vastag tölgy deszkák adják az alapját ennek a nehéz és masszív asztalnak. A lapja 48 x 106 cm.; a magassága 40 cm.; a súlya kb. 30 kg.

Itt megnézheted, hogy készült:

Talajfúró szobainas

Egy talajfúró gép fúrószára, HEB 200 acél gerenda, 30 éve száradó tölgyfa együtt váltak egy igazán egyedi, valóban ipari stílusú szobainassá. A vállfák anyaga is tömör acél. Van benne bőven anyag, ahogy én szeretem…

TV és hi-fi állvány

Többféle változatot készítettem már.

Az egyik hifi állvány elkészítéséről videó is van:

Acél gerenda asztali/olvasó lámpa pár

HEA 120 acél gerenda meg az apró… Masszív és letisztult.

Így készült:

faág asztali lámpa

A kecskék szeretik lerágni a fák kérgét. Ezeknek az almafa ágaknak Csoki, a saját kecském rágta le. Ez látszik is a fa textúráján, amit meghagytam olyannak. A lámpa talpa pedig egy vékony szelet egy HEA acél gerendából. Egy nagy gyárból származik, ahol hatalmas acél szerkezeteket, pl hidakat készítenek ilyenből. Így hoz létre harmonikus egységet a természet és az ipar. Az izzó foglalat egy legalább 40 éves bakelit darab, melybe egy stílusban hozzá illő, de modern LED „villanykörtét” tettem. A fa és a fém is színtelen lakkal kezelve.

sámli éjjeli szekrényke és olvasólámpával

Egy nyugdíjas korú akác sámli, egy korban hozzáillő vas cső darab, egy “békebeli” bakelit izzó foglalat, egy modern lámpaernyő, az ötlet és a munka… Az asztalka lapját meggyalultam, a többi felülete-textúrája az elmúlt évtizedek hatásait őrzi.

mozsár olvasólámpa

Egy legalább 50 éves öntöttvas mozsár, egy korban hozzá illő vas cső darab, egy „békebeli” bakelit izzófoglalat, egy modern lámpaernyő és egy kis fantázia…

faracka sörnyitó

Egy darab tölgy a műhelyből; egy csavar; méhviaszos wax. Gyalulva, csiszolva. Racka logó beégetve.

Így működik: